Beauty tools reinigen (ontladen) & opladen

De beauty tools zoals de gezichtsroller & de Gua Sha steen zijn gemaakt van hoge kwaliteit edelsteen. Elke edelsteen heeft een andere werking, maar het is aan te raden de beauty tools te reinigen en op te laden. 

Seleniet schaal

Elke edelsteen heeft een eigen werking, maar het is aan te raden om elke beauty tools van edelsteen energetisch te reinigen & op te laden. Doe dit voor het eerste gebruik en wanneer je merkt dat dit nodig is.

In verband met hygiene raad ik aan om je beauty tool met een vochtige, zachte doek schoon te maken i.v.m. bacteriën. Doe dit voor en na het gebruik van je favoriete beauty tool(s). In deze blog lees je verder over hoe je een edelsteen energetisch reinigt & oplaadt.

VERSCHILLENDE METHODES
Er zijn verschillende methodes om edelstenen te reinigen en op te laden. Welke methode het meest geschikt is, verschilt ook weer per steen. Hieronder volgt een overzichtje van de meest gebruikte reinigingsmethoden. Voor al deze methoden is het belangrijk om de intentie mee te geven dat je de steen grondig wil reinigen en ontdoen van alle opgenomen negatieve lading.

  • Stromend water
  • Aarde
  • Seleniet

Er zijn nog tal andere manieren om edelstenen te reinigen, maar dit zijn de meest voorkomende. Kies zelf welke manier je het fijnst vindt, hieronder vertel ik er meer over.

De eerste methode om een steen te reinigen is door hem minimaal vijf minuten onder stromend water te houden. Dit kan gewoon onder de kraan maar natuurlijk ook in een beekje of in de branding. Dit is een van de snelste reinigingsmethoden maar niet geschikt als grondige reiniging. Sommige stenen worden door water aangetast en kunnen niet in water gereinigd worden. Dit geldt o.a. voor calciet, magnetiet, seleniet, lapis lazuli, malachiet, turkoois en angeliet. Ook zilveren sieraden met edelstenen kunnen beter niet in water gereinigd worden omdat de stenen dan los kunnen laten.

Ook door een steen in de aarde te stoppen kan hij zijn negatieve lading kwijt raken. Dit is een hele zacht werkende methode die eigenlijk voor alle stenen veilig gebruikt kan worden. Stop de steen minstens 24 uur in de grond. Hoe langer je steen in de aarde laat zitten, hoe grondiger de reiniging. Vergeet niet waar je de steen begraven hebt (plaats bijvoorbeeld een stokje of iets dergelijks op de plek). En zorg dat eventuele huisdieren de steen niet opgraven.

Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere stenen mee te reinigen en op te laden. In deze blog vertel ik hier meer over.

109662-scaled.jpg

Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking. Door een steen op te laden kan (de intensiteit van) de werking worden vergroot of versterkt. Hieronder volgen de meest gebruikte methodes om edelstenen op te laden.

  • Maanlicht
  • Zonlicht
  • Seleniet
  • Bergkristal

Door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen (dit kan gewoon achter glas), wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk volle maanlicht!

Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden. De licht is echter veel intensiever en lang niet alle stenen kunnen hier tegen en kunnen hun kleur verliezen onder invloed van (fel) zonlicht. Probeer het licht rond de middag, wanneer het zonlicht op haar felst is, te vermijden. Het licht tijdens zonsopgang of -ondergang is een stuk zachter. Voor Rozenkwarts geldt dat ze beter niet in het zonlicht opgeladen kunnen worden omdat ze dan verkleurt.

Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere stenen mee te reinigen en op te laden. Hieronder vertel ik je hier meer over.

Tenslotte kan een steen op een hele zachte en veilige manier worden opgeladen door hem op een bergkristal cluster of in een schelp of bakje met bergkristal steentjes te leggen. Laat de steen minimaal 24 uur liggen. Let op dat je de bergkristal zelf regelmatig reinigt (bergkristal kan heel goed onder stromend water gehouden worden).

SELENIET
Zelf hoeft Seleniet niet vaak gereinigd en opgeladen te worden vanwege haar zelfreinigende eigenschappen. Toch is een goed idee om Seleniet af en toe een nacht in het maanlicht te leggen zodat ze optimaal haar werk kan doen.

Er staan een aantal Seleniet items in de webshop om je favo beauty tools te reinigen en op te laden. 

Take care of your skin,
it’s more important than covering it up.

Alle beauty tools van Musthaves by Iris zijn van hoge kwaliteit edelsteen.

Winkelwagen