Hoe gebruik je een Gua Sha?

Gua Sha betekend letterlijk ‘zand schrapen’. Dit ritueel wordt al eeuwenlang in de traditionele Chinese geneeskunde toegepast met als doel het afvoeren van afvalstoffen, opheffen van energetische blokkades en het stimuleren van de doorbloeding van de huid.

VOORDELEN VAN DE GUA SHA MASSAGESTEEN
• Bevordert de doorbloeding van de huid en afvoer van afvalstoffen
• Stimuleert het vernieuwen van de huidcellen en geeft een strakke en gladde huid
• Helpt de spieren ontspannen
• Heft energetische blokkades op
• Gaat het verouderingsproces van de huid tegen
• Verbetert de vochthuishouding in je gezicht

HOE VAAK GEBRUIK JE DE GUA SHA MASSAGESTEEN?
Voor het beste resultaat gebruik je de Gua Sha massagesteen 2 –  3 keer per week.
Vaker mag natuurlijk, maar kijk hiermee goed naar wat je huid aan kan, don’t over do it.

INFORMATIE
• Elke beweging herhaal je 4 keer
• Zet minimale druk! je hoeft echt niet hard te drukken. Het is de bedoeling dat je huid goed doorbloedt wordt, niet dat je blauwe plekken krijgt.
• Elke beweging gaat van binnen naar buiten, zodat je met de richting van je lymfe mee werkt, niet er tegen in.
• Je huid wordt rood. afhankelijk van de gevoeligheid van je huid & weefsel verschilt dit per persoon hoe rood het wordt. Naarmate je de massage vaker hebt uitgevoerd wordt de roodheid minder omdat je huid hier wat meer aan gewend is. Wanneer je huid rood wordt, weet je dat je het goed doet! Je huid is goed aan het werk. De roodheid verdwijnt meestal binnen een half uur weer en je houdt een prachtige glow over!

REINIGEN
Reinig je huid en hydrateer je huid met een creme of olie
• Reinig de Gua Sha steen met water en eventueel een mild afwasmiddel, zowel voor als na gebruik

NIET GEBRUIKEN BIJ
➤ Een verbrande huid
➤ Eczeem & Uitslag
➤ Zwangerschapsvergifting

Twijfel je of je dit mag gebruiken i.v.m. medische klachten?
Raadpleeg hiervoor altijd je behandelend arts.

Iris

DE HALS
Met de naar binnen gebogen kant van de steen, veeg je langs de zijkant van de nek van het sleutelbeen naar de kaaklijn. Herhaal deze handeling voordat je naar de andere kant gaat. Hiermee zet je het lymfe systeem open.

DE KAAKLIJN
Gebruik de top van de Gua Sha om met lichte druk de keel te masseren. Begin tussen de sleutelbeenderen, beweeg het instrument naar boven, volg de kromming van de nek en gebruik de twee punten om druk uit te oefenen op de kaaklijn.

JUKBEENDEREN
Met de Gua Sha op zijn kant, gebruik de ‘top van het liefdeshart’ om vegende bewegingen langs de kaaklijn & jukbeenderen te maken. Begin bij de kin en beweeg het instrument omhoog naar het oor.

OGEN
Gebruik de langste curve van het Liefdeshart om de zone onder de ogen te masseren. Plaats de Gua Sha plat tegen de binnenhoek van het oog en gebruik zachte druk om naar buiten te vegen in de richting van de haarlijn. 

WENKBRAUWEN
Plaats de kleinere ‘love heart’ curve onder de wenkbrauw en de langere curve boven de wenkbrauw en veeg naar buiten in de richting van de haarlijn, de vorm van de ogen volgend. Gebruik zachte druk.

VOORHOOFD
Met de langste zijde van de Gua Sha, trek je de omhoog van net boven de wenkbrauwen naar de top van het voorhoofd, doe dit langs de hele wenkbrauw. 

LAST BUT NOT LEAST
Ga weer langs je hals met de lange kant van boven naar beneden, daarna ga je weer onder het sleutelbeen van binnen naar buiten. Zo werk je de afvalstoffen uit je lichaam, dit is dus een belangrijke stap die vaak wordt vergeten!

Gua Sha reviews

Een echte en goede kwaliteit Rozenkwarts steen vinden was een aardige struggle. Bij MUSTHAVES BY IRIS kwam ik eindelijk een 100% Rozenkwarts Gua Sha tegen in plaats van een nep exemplaar die je overal kunt kopen. Enorm bedankt Iris!
Julia
Ik wilde graag van wat vocht af in mijn gezicht. Ik had nog nooit van de Gua Sha steen gehoord voor dat ik MUSTHAVES BY IRIS tegenkwam. Ik ben ontzettend blij met het resultaat nu al na 2 weken gebruik.
Karolina
In het begin deed ik het maar 1 keer in de week omdat ik het heel druk had, zelfs toen zag ik al een mooie glow op mijn gezicht. Nu neem ik echt tijd voor mijn skincare en doe ik het 3-4 keer in de week. Mijn kaaklijn is veel strakker en mijn hals ook maar het vocht dat nu uit mijn gezicht is! Ik wist niet eens dat ik zoveel vocht in mijn gezicht had.
Nena
Winkelwagen